Dag allemaal,

Rust, platte rust, daar waren de meeste aan toe na de New Years Party.
Toch respect voor een groepje feestelingen die het klaarspeelden om het eerste feestje naadloos te laten overlopen in het tweede feestje, nl. 7 uur later; het uur dat er in België de overgang naar het nieuwe jaar wordt gevierd, en dan toch op het op het ontbijt verschenen (hebben ze mij toch verteld, ik lag zelf nog van giet in bed).

Na de lunch zijn we samen vertrokken voor seight-seeing in Hangzou, een miljoenenstad, die ooit de hoofdstad van China was. En niet te geloven, onderweg zagen de meesten het eerste accident : lichte blikschade na een botsing tussen twee auto’s, niet te geloven als je het verkeer hier ziet manouvreren zoals mieren in een mierennest.

Het West Lake met zijn “Bergpagode” was indrukwekkend de moeite, kan je vergelijken met het Central Park in New York. Een wandeling rond het meer is 15 kilometer lang, is in dit stadium van de reis enkel leuk om te weten. Een pasgetrouwd paartje had opeens 93 fotografen meer die hun hartjespose op de gevoelige plaat vastlegden; het meisje genoot van de aandacht, de jongen leek eerder onder de indruk, kan ook dat hij bang was van de eerste huwelijksnacht, het meisje leek mij geen min.

Lee, één van de Chinese organisatoren loodste de hele groep in een turbotempo naar de Culture Street, een megatouristische wandelstraat en jawel met een reukje aan. Niemand weet precies hoe of wat, maar wat we daar roken tart alle verbeelding; maar erger nog : tijdens het aansluitende dinner in het hotel werd er een gerecht geserveerd met dezelfde geur, menige maag draaide zich nogmaals om.

Dik positief : onze vrolijke bende China-reizigers blijkt behoorlijk gedisciplineerd. Zelden dat er (lang) op iemand moet worden gewacht. Proficiat mannen ! (voor de vrouwen is dit natuurlijk vanzelfsprekend)

Morgen vroeg uit de veren, reizen wij terug naar Shanghai voor enkele dagen gevuld met geprogrammeerde activiteiten maar ook met vrije momenten.
Wij kijken er naar uit.

Tot morgen.