Dag Allemaal,

Het gaat vooruit, vooruit, razendsnel vooruit..

Dag vier China.
Verdomme, weer wakker gebeld om 7 uur, de jetlag begint flink op te spelen.
Maar twee uur laten zijn wij opgewekt vertrokken naar Yongkang.
Bus één wisselde zoals in de Formule in van banden, de mensen van Bus 2 kregen dan ook de kans om wat meer tijd te spenderen in een wegrestaurant.
Niet te geloven wat voor auto’s dat hier komen parkeren, het stikt hier van de Mercedessen, Audi’s en er werd zelfs een Citroën gespot.

Yongkang, iedereen teleurgesteld als door Filip Shen, één van de met ons meereizende organisatoren, wordt verteld dat wij klaarblijkelijk reizen naar het kleinste stadje dat wij deze reis zullen aandoen; maar 900.000 inwoners 🙂

Al snel blijkt het een stad van tegenstellingen, bereikbaar via hogesnelheidstreinen en immense autowegen,maar met met flink veramde wijken. Wij arriveren in joekel van een futuristich hotel midden in een buurt die ons eindelijk het gewone volk van China toont.

One-window-stores waar men alle en nog wat verkoopt, repareert of prepareert.
Mensen in een zeteltje hangend aan een infuus, een tandartspraktijk in een etalage.. het kan niet op, maar zoals wij de straten en de mensen bekijken blijken ook wij hier exoten en worden van kop tot teen bekeken. Allee, tis eens wat anders.

Maar even iets over het Chinees grapje: wij worden aan het hotel ontvangen met een WARMLY WELCOME, terwijl wij Yongkang en het concert vooral zullen herinneren als ijskoud, jawel, nog kouder dan gisteren.
Het moet wel gezegd, wij speelden in een TV-Studio, immens groot en modern gebouw waar de toeschouwers met open armen vooral met open deuren werden ontvangen. In het dialect zouden wij zeggen “eut trok doa flink”

In België zijn dit onherkenbare toestanden, de toeschouwers weten niet anders, die komen gezellig in laagjeskleding naar het concert.

Maar we speelden weer een goed concert, werden flink overladen met snacks, en keerden moe maar voldaan weer terug naar het hotel.

Morgen komt de wake-up call een uurtje later, maar toch lijkt het erop dat iedereen vroeg in bed kruipt. Enkel de harde kern zet nog een stapje in de wereld,
Kijken hoe die er morgenvroeg uitzien.

byebye, tot morgen !

P.S. dit zijn de enige foto’s die kunnen worden geupload, de verbinding is te traag (of kijkt grote broer mee)